Dobon tutustumispäivät!

27.03.2018

Olen suorittanut dobo-koulutusohjaajakoulutuksen hyväksytysti keväällä 2018 ja pian ovat pallotkin saapuneet hallille. Tule tutustumaan tähän mahtavaan liikuntaharrastusmuotoon 14.4 klo 12-14 tai 16.4 klo 18-20 hintaan 15€/h! Maksu suoritetaan Lupan hallissa joko käteisellä (tasaraha) tai kortilla. Tunnille otetaan max 4 koirakkoa. 

Halli sijaitsee Jäälissä, Hallitie 7, 90940 Oulu.

Mitä dobo on?

Dobo on suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Ja samalla parantamaan suhdetta koiran ja omistajan välillä. Dobo-tunti koostuu siis ohjaajan omista, koiran omista sekä ohjaajan ja koiran yhteisistä liikkeistä.

Dobo-harjoitukset tehdään pääasiassa käyttäen apuna tasapainotyynyjä ja ovaalin muotoisia palloja joiden muoto sopii koiralle palloa paremmin. Dobopallot ovat lisäksi helpommin tuettavissa ja ovat perus jumppapalloa kestävämpiä. Liikkeitä lajissa on kolmenlaisia; koiran tekemiä, ohjaajan tekemiä ja yhdessä tehtäviä. Monet liikkeistä ovat muokattavissa helpoista haastaviksi hyvin pienillä muutoksilla, jolloin laji sopii kunnoltaan kaikentasoisille treenaajille.

Monet koiraharrastukset vaativat koiran fysiikalta paljon. Harrastuskoirilla, varsinkin sellaisissa lajeissa, johon kuuluu käännöksiä vauhdissa ja joissa tarvitaan hyvää kehon hallintaa dobosta on erityistä hyötyä. Koiran kehonhallinta ei nimittäin ole mikään itsestäänselvyys.

Suurin doboilusta saatava hyöty on syvien lihasten ja tasapainon kehittyminen. Syvä lihaksisto on kuin tukikorsetti lähellä selkärankaa. Syvien lihasten tehtävänä on tukea sitä liikkuessa jo ennakoivasti.

Lue lisää https://dobo.fi/dobosta/


Pääsyvaatimus

Dobo-tunnille voi tulla terveen, yli 5kk ikäisen koiran kanssa, joka ei ole aggressiivinen muita koiria tai ihmisiä kohtaan. Koirat voivat treenata tunnilla kytkemättä, mikäli ne pysyvät omistajansa vierellä, muussa tapauksessa harjoitukset tehdään kytkettynä. Mikäli koirallasi on jokin sairaus, vamma tai muu terveydellinen ongelma, konsultoi eläinlääkäriä tai fysioterapeuttia ennen dobo-tunnille ilmoittautumista. 


Tunnille tarvitset itsellesi liikuntaan sopivat vaatteet, juomapullon, koiralle helposti syötäviä nameja, leveän pannan/valjaat ja max 2m kiinteän hihnan. Koira tulee olla lämmitelty huolellisesti ennen tunnille tuloa, joten käytäthän koiran juuri ennen tunnin alkua noin 15min kävelyllä.

Ilmoittaudu ilmaiselle kokeilutunnille alla olevan lomakkeen kautta! Koiran sään korkeuden ilmoittaminen on olellisessa roolissa oikean pallon valinnassa.

Alkavat dobo-kurssit löytyvät verkkokaupasta