Infoa kurssille tulijalle

Kun tulet kurssille, noudatathan näitä pelisääntöjä yhteisen viihtyvyyden vuoksi. :)

1. Tule tunnille ajoissa. Hallille kannattaa kurvata jo 15 minuuttia aikaisemmin, jotta koiran voi käyttää vielä tarpeillaan ennen halliin tuloa.  

  • Koiria ei pissateta hallin edustalle, vaan viedään reippaasti tien puolelle. Myöskään postilaatikoille ei saa koiraa pissattaa. Naapureiden toive. 
  • Auton voi parkkeerata hallin edustalle, kunhan se ei ole Jäälin Lasin nosto-oven tiellä tai päädyssä olevan talon edustalla. 

2. Ensimmäisellä kurssikerralla koirat jätetään aluksi autoon alkukeskustelun ajaksi. 

3. Koiralle tulee varata mukaan todella maittavia herkkuja, kuten sisäelimiä, nakkeja tai muuta lihaa. Yleensä kuivat markettinamit eivät kelpaa. Namit kannattaa pistää avoimeen taskuun tai treeniliivin taskuun, jolloin ne on sieltä helppo nopeasti ottaa.

4. Koira tuodaan tunnille asianmukaisissa varusteissa, eli suosittelen joko leveää pantaa tai valjaita, jotka eivät aiheuta koiralle kipua/epämukavaa oloa, mikäli nykäisee. Hihna tulee olla max 2m pitkä, ei flexiä.

5. Koiran kanssa ei tarvitse, eikä tule työskennellä koko tuntia. Tauoista ei välttämättä kerrota erikseen, mutta esimerkiksi 5 minuutin työskentelyn jälkeen on hyvä pitää pieni tauko ja antaa koiran huilata. Tauoilla voi esimerkiksi rauhoittua oman viltin päälle ja nuolla mukaan otettua täytettyä kongia tms. 

6. Jokainen tulee kurssille yksilönä, eli mikäli koirasi ei pysty tekemään kurssilla olevia harjoituksia esimerkiksi kiihtyneisyyden takia, niin silloin tunti harjoitellaan rauhoittumista. Siinä ei ole mitään pahaa, että ei etene muun kurssin mukana. Tärkeintä on, että koiran mielentila on levollinen ja että oikeanlaista oppimista tapahtuu.

7. Koiria ei tule leikittää keskenään, ja koiria ei tule päästää toisten luo haistelemaan. Näin taataan mahdollisimman hyvä työrauha kaikille.